Vi gör en blomsteräng på lördag

Antalet slåtterängar minskar i det svenska landskapet vilket hotar den biologiska mångfalden. Genom att skapa en blomsteräng får hotade arter av blommor, bin och fjärilar en chans att leva vidare. Tillsammans ska Naturskyddsföreningen och Friluftsfrämjandet anlägga en liten blomsteräng vid Embarsboda. Kom och hjälp till att förbereda marken och så ängsblommor som klint, blåklocka, prästkrage och kornvallmo. Grilla vid torpet, lär dig mer om ängar, bin och fjärilar eller bara häng med oss i vackra Rävsta.

Friluftsfrämjandet håller serveringen öppen. Ta med egen matsäck om du vill. Och ta gärna med dig en kratta!

 

När? Lördagen den 13 september kl.10.00

Var? Friluftsfrämjandets torp Stora Embarsboda i Rävsta

Frågor? Kontakta Tove Björlin tovebjorlin@gmail.com 070 496 07 00

DCF 1.0