Ekoinventering gav superresultat

Ekomatcentrum har tillsammans med Naturskyddsföreningen i Sigtunabygden inventerat utbudet av ekologiska varor i nio livsmedelsbutiker i kommunen. Tre inventeringar under ett år har bidragit till 80 procent fler ekologiska produkter på hyllorna. 42 ekologiska baslivsmedel med alla dess varianter har inventerats och räknats.

Ekologiskt till de små är viktigast!

Barnmat på burk är vinnaren bland ekoprodukterna. Barnmat på burk ökade med 56 % under andra halvåret i Sigtunas butiker. Alla butikerna håller ett mycket omfattande ekologiskt utbud på barnmat i burk. Alla utom Lidl som inte hade en enda ekologisk barnmatsburk. Totalt hittade vi 425 st varianter av barnmat på burk. Däremot är det ekologiska utbudet mer skralt när det gäller välling- och grötprodukter till barn.

Här kan du läsa sammanställningen av ekoinventeringen

Ekologiskt i Sigtunas livsmedelsbutiker 2014