Det händer i september

sid4

Svampdag, cykelfest, markutflykt, matlagningskväll… vi ses väl under september?! (Observera att vi behöver föranmälan till utflykten 20 sep och matlagningskvällen 23 sep)

SÖNDAG 6 SEPTEMBER är det Svampens dag! Kom till Friluftfrämjandet i Stora Embarsboda, Rävsta kl. 11.00. Få hjälp att identifiera fynd från svampskogen, gå tipspromenad, fika i serveringen eller mumsa medhavd matsäck. Frågor? Kontakta Gunnel gunnel.sigtuna@telia.com 08-591 141 62

LÖRDAG 19 SEPTEMBER hyllar vi supertransportmedlet cykeln på Cykeldag. Rulla med oss på valfria hjul, en-, två-, tre-hjulingar, tandemcykel, barnvagn, cykelkärra, rullstol, rullskridskor, kickboard… Dekorera din hjuling – bäst pimpad ”hjuling” vinner klimatsmarta priser! Vi sprider information om klimat och cykling. Vi sammanstrålar vid ”skrapan” vid Sätunatorget, Märsta kl. 11.00. Från Sigtuna busstation kan man ansluta med cykel kl. 10.00 för gemensam avfärd till Märsta. Frågor? Kolla med Åsa asalilian@hotmail.se 070 572 46 86

SÖNDAG 20 SEPTEMBER drar vi på Utflykt med fokus neråt – på marken! Marken är basen för våra liv – den ger oss mat, livsutrymme, byggnadsmaterial… Vi visar på olika marker – vad de har för egenskaper, vad de består av och hur de bäst ska brukas. Vi besöker en jordbrukare för att få hans syn på hållbar markanvändning. I samarbete med Omställning Sigtuna. Medtag fika/lunch. Samling vid Märsta station kl. 10, åter ca 16. Frågor och anmälan till Mats Olsson mats.olsson@slu.se 070 6316054

ONSDAG 23 SEPTEMBER ägnar vi kvällen åt Klimatsmart matlagning. Kan riktigt schysst mat vara riktigt galet god? Jepp! Vi pratar klimatsmarta matval och tillagar och avnjuter en miljövänlig avsmakningsmeny. Kostnad 100 kr/person. Tid 17.30-ca21. Anmälan senast 18 september till Eva Fröman, eva@ekomatcentrum.se 070 779 59 90

Alla är varmt välkomna på aktiviteterna, du behöver inte vara medlem.