Marken spelar roll!

Boka söndagen den 18 oktober, en förmiddag som tillägnas marken och jorden!

Marken som vi står, går och bygger på är lätt att ta för given. Den ger oss material till mat, kläder och byggnader. Vi förorenar, marken renar… Hur farliga är föroreningarna egentligen? Hur ser samspelet mellan människa, mark och klimat ut i ett globalt perspektiv? Vilka konflikter kan uppstå kring hur marken ska användas? Forskare från Sveriges Lantbruksuniversitet berättar och svarar på dina frågor. Vi får lyssna på Mats Olsson, Dan Berggren, Erik Karltun och Ingmar Messing. Dagen arrangeras i samarbete med Omställning Sigtuna.

Fri entré! Fika till självkostnadspris.

Föranmälan behövs, anmäl till: mats.olsson@slu.se 070 6316054

Tid: 18 oktober kl. 10-13. Plats: Hyresgästernas Hus, Södergatan 50, Märsta

Vägbeskrivning: Hyresgästernas Hus ligger i änden av Södergatan, nära Sätunaskolan. Om du kommer från Södergatan är det sista huset på höger hand innan vändplanen och skolan. Om du kommer med bil kör du istället Västra Bangatan och parkerar i norra änden av pendelparkeringen. Därifrån promenerar du gångvägen som går genom bostadsområdet, Hyresgästernas Hus är den låga byggnaden på din vänstra sida intill sista huset innan Södergatan. Med buss kan du åka till Märsta station och promenera enligt ovan.

Välkomna!

Affisch markens funktioner 18 okt.pdf