Program 2018

Välkommen till Naturskyddsföreningens aktiviteter 2018!
Hör av dig till kontaktpersonen för respektive aktivitet om du har frågor.

Genomförda aktiviteter

NOVEMBER

TORSDAG 29 NOVEMBER Inställd
Ekoölprovning
Översiktlig presentation av några olika sorters öl, samt demonstration av olika ingredienser nödvändiga för att ge öl smak och karaktär. Chockladmalt och Crystalmalt, överjäst eller bottenjäst, Hellertauer eller Cascade, vad spelar det för roll för resultatet? Ett tillfälle att få känna, lukta och smaka på de olika ingredienserna och lära sig om bryggningsprocessen.

Kl.18.30 Sockenstugan, Olofsgatan 19, Sigtuna. Deltagande till självkostnadspris.
Anmälan senast 23 november till Elwood Overholt, elwoodoverholt@gmail.com, 070‑347 14 92

Vägbeskrivning Hyresgästernas Hus, Södergatan 50, Märsta.
Hyresgästernas Hus ligger i änden av Södergatan, nära Sätunaskolan. Om du kommer från Södergatan är det sista huset på höger hand innan vändplanen och skolan. Om du kommer med bil kör du istället Västra Bangatan och parkerar i norra änden av pendelparkeringen. Därifrån promenerar du gångvägen som går genom bostadsområdet, Hyresgästernas Hus är den låga byggnaden på din vänstra sida intill sista huset innan Södergatan. Med buss kan du åka till Märsta station och promenera enligt ovan.

Vägbeskrivning Stora Embarsboda
Från väg 263 mellan Märsta och Sigtuna: Vid Sågen och Josefinaskolan svänger du av mot Sågen och Rävsta (höger om du kommer från Sigtuna, vänster om du kommer från Märsta). Håll höger mot Rävsta. Följ vägen ca 2 km. Det första hus du ser på höger sida av vägen är Friluftsfrämjandets röda torp Stora Embarsboda. Kör förbi torpet så finns en parkering där åkern tar slut, även denna på höger hand. Grillplatsen ligger i skogen vid parkeringen. Med buss tar du buss 570 eller 575 till Rävsta Gård. Koordinater till Embarsboda: WGS84 N 59.61274, E 17.76574