Filmtajm!

På onsdag den 18 februari är Du bjuden på film och samtal i Sigtunastiftelsens bibliotek! Fri entré, ingen föranmälan.

Dokumentärfilmen The Nature of Cities (2010) handlar om den hållbara och livskraftiga staden. Sedan 2009 bor mer än 50% av världens befolkning i städer och 2050 beräknas det vara 70%, vilket får fundamentala konsekvenser för våra städer, naturens plats och hur vi lever i dem. The Nature of Cities undersöker ett antal framtidsprojekt i amerikanska och europeiska städer, i syfte att öka förståelsen inte bara för att skapa hållbara städer, utan även för att skapa livskraftiga och regenerativa städer och sätt att leva med naturen i staden.

Samtalsinledare är Peter Örn, konsult, föreläsare, författare inom ledarskap och hållbar utveckling, tidigare politiker och sedan 1994 ordförande/vd i bl.a. Röda Korset, Sveriges Radio och i regeringens Delegation för Hållbara Städer 2008-2012. Aktuell med boken Den ljusnande framtid är vår, som lyfter fram inspirerande exempel inom hållbar utveckling och hållbart ledarskap.

I samarbete med Sigtunastiftelsen, Omställning Sigtuna och Leader Upplandsbygd

Onsdag 18 februari kl. 19.00-21.00

Sigtunastiftelsens bibliotek, Manfred Björkquists allé 4, Sigtuna

NOC cover